Η μεγάλη «πρεμιέρα» για την κιβωτό της ωκεανογραφίας

by / Wednesday, 09 December 2020 / Published in
Η μεγάλη «πρεμιέρα» για την κιβωτό της ωκεανογραφίας

Ελληνες ερευνητές απευθύνουν κάλεσμα σε συναδέλφους τους από όλο τον κόσμο για ένα ταξίδι περιπέτειας με αφετηρία την Ελλάδα και κατεύθυνση τις θάλασσες ολόκληρης της υφηλίου….

Την κιβωτό της ωκεανογραφίας φτιάχνουν μαζί το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) που ξεκινούν ένα νέο μεγάλο ταξίδι στις θάλασσες με καινούργιο στόλο. Εναν στόλο, ωστόσο, στον οποίο θα επιβαίνουν μόνο επιστήμονες! Η ελληνική «Καλυψώ» μπορεί να μην έχει στο τιμόνι της τον Ζακ Ιβ Κουστό, όμως οι έλληνες ωκεανογράφοι και ερευνητές των θαλασσών απευθύνουν κάλεσμα στους συναδέλφους τους από όλο τον κόσμο σε ένα μεγάλο ταξίδι περιπέτειας με αφετηρία την Ελλάδα και κατεύθυνση τις θάλασσες ολόκληρης της υφηλίου.

Ετσι, ένα πανεπιστήμιο και ένα μεγάλο ερευνητικό κέντρο καλούν επιστήμονες από όλο τον κόσμο να ξεκινήσουν την αλιευτική και ωκεανογραφική έρευνά τους από τη χώρα μας, διερευνώντας, μεταξύ άλλων, την κλιματική αλλαγή, την οικοσυστημική προσέγγιση της θαλάσσιας διαχείρισης και την εκμετάλλευση των θαλάσσιων πόρων.

Περισσότερα…

 

 

TOP Skip to content