Συμμετοχή του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. στις Ημέρες Θάλασσας 2022

by / Thursday, 26 May 2022 / Published in
Blue_Park_Pireaus-trachalakis

Με χαρά σας ανακοινώνουμε τη συμμετοχή του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.) του μεγαλύτερου δημόσιου ερευνητικού κέντρου της Ελλάδας στον τομέα της θαλάσσιας έρευνας, στις «Ημέρες Θάλασσας» 2022.
Οι Ημέρες Θάλασσας οργανώνονται για όγδοη συνεχή χρονιά από τον Δήμο Πειραιά, σε συνεργασία με πλειάδα φορέων και οργανώσεων. Ποικίλες δράσεις και εκδηλώσεις με επίκεντρο τον πολιτισμό, την ιστορία, τη ναυτιλία, τον αθλητισμό και την εκπαίδευση για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στις ελληνικές θάλασσες και τους τρόπους προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος καθώς και θέματα
ατομικής ασφάλειας στην θάλασσα, θα υλοποιηθούν από τις 27/05/2022 έως τις 05/06/2022 στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του «BLUE PARK PIRAEUS».

Η Μονάδα Εκπαίδευσης του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. θα συμμετέχει στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στις 28 & 29 Μαΐου στην πλατεία Αλεξάνδρας που θα μετατραπεί για την διάρκεια των εκδηλώσεων σε «πάρκο ευαισθητοποίησης για το
θαλάσσιο περιβάλλον».

Οι μικροί και μεγάλοι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε βιωματικές διαδραστικές δράσεις / παιχνίδια και να γνωρίσουν ποικίλα ερευνητικά πεδία και υποδομές του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. μέσα από διάφορες βιωματικές ψυχαγωγικές και ενημερωτικές δράσεις.

Περισσότερες πληροφορίες στον ιστότοπο: https://www.imeresthalassas.gr/eventdetails/blue-park-piraeus

 

Blue_Park_Pireaus-trachalakis

 

Όλο το Δελτίο τύπου

TOP Skip to content